Oldtimer show Venhuizen 🚙🛻

Het weekend stond weer in het teken van de oldtimer show Venhuizen. Het evenement bracht weer veel bezoekers met zich. Vele klassieke voertuigen, motoren en brommers stonden er in de 10 hallen van de familie Langedijk te glimmen, om daar bewonderd te worden. De vereniging verleende ook haar diensten. Over deze 2 dagen, 2 incidenten 1 schaafplek op een enkel en 1 brandwond op de onderarm. Voor de rest was het evenement goed verlopen.

EHBO training 🚑 SV Enkhuizen

Als vereniging zijn wij ook pro actief flink bezig ! In week 11 van 2024 hebben we een reanimatie cursus en een workshop EHBO bij sportletsels bij SV Enkhuizen zodat letsel op en naast het sportveld ook adequaat behandeld kan worden om verdere complicaties tot een minimum te beperken !

Viswijven Dulle Griet 🎻

17 Maart 2024 in Nieuwe Doelen te Enkhuizen. Jubileum concert, Viswijvenkoor Dulle Griet. Met gastoptreden van SchalmSingers Westwoud & Mama’s Broken Heart. Incident ondersteuning verzorgt door: EHBO-WFZO.NL

Nederlands Kampioenschap Junioren Schaatsen

Ook vandaag strijden de beste junioren voor de Nederlandse titel in Ijsbaan De Westfries en versterkt onze vereniging de EHBO vereniging st.Jan. om alles soepel te laten verlopen.

Meer informatie over het evenement vindt u hier. Gratis entre.

Wist u dat ?

EHBO vereningingen jaarlijkse 7 avonden trainen om alle vaardigheden op peil te houden ?

Ook dit jaar trainen wij weer in 3 groepen gezamelijk, een van deze competenties is uiteraard reanimatie, met een aantal toegevoegde elementen om de druk en hectiek zo realistisch mogelijk na te bootsen.

Huttendorp Enkhuizen 2023 🛖

24 Juli tot en met 27 Juli was het weer zo ver. Huttendorp Enkhuizen editie 2023 ! Wij hebben daar als EHBO-WFZO op vrijwilligers basis een aantal dagen doorgebracht samen met vele andere vrijwillige EHBOers. Het is fantastisch om te zien dat we op dit evenement iedereen, oud en jong, rijk en arm samen brengen. De sfeer was fantastisch , een paar buitjes konden de pret in de verste verte niet drukken. Qua eerste hulp gelukkig de standaard dingetjes. Splintertjes, sneetjes, schaafwondjes en wat overprikkelingen die na wat gerichte aandacht veelal met een “dank je wel” afgesloten konden worden.

Ironman Hoorn 🏊🏻🚴🏿🏃‍♀️

Afgelopen zondag 25 juni werd de Ironman thriathlon weer gehouden. Vanwege het warme weer is de zorg op dit evenement door onze opdrachtgeven Medical Support opgeschaald waar 4 leden van ons team gevraagd werd bij te staan in de acute zorg als handjes en ijsmeesters voor de koelbaden. Het was al met al een flinke dag doorpakken van ernstige oververhitting tot hartproblemen en her en der een gaasje voor de tenen zonder vel. Met de complimenten van en natuurlijk ook aan de medische staf kunnen wij voldaan terugkijken op drukke maar voor ons in alle gevallen een dag met veel voldoening waar we een verschil hebben kunnen maken.

Bijna honderd mensen bevangen door hitte bij Ironman in Hoorn | RTL Nieuws

Zeker negentig mensen onwel door hitte bij sportevenement Ironman in Hoorn | Binnenland | NU.nl

Tientallen mensen bevangen door hitte bij triatlon in Hoorn (nos.nl)