Cursussen

Waarom een EHBO-cursus volgen ??

Op ieder mens rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Om dit verantwoord te doen is het noodzakelijk te weten wat niet en wat wel moet worden gedaan, hoe moet worden gehandeld en dat ook goed uit te voeren. De daarvoor noodzakelijke kennis en vaardigheden worden geleerd op EHBO-Cursussen. Iedereen die 15 jaar of ouder is, kan worden opgeleid voor het eenheidsdiploma EHBO. Het behaalde diploma geeft de cursist een waarborg dat hij of zij op verantwoorde wijze hulp kan verlenen.

Beginnerscursus

Om op verantwoorde wijze eerste hulp te kunnen verlenen is het raadzaam om een cursus hiervoor te volgen.

De EHBO-vereniging Enkhuizen organiseert deze bij een minimum aantal aanmeldingen van 8 personen en kost € 185 ,-  Hierbij inbegrepen is lesmateriaal, lesboekje en examen.De cursus duurt circa 14 avonden van twee uur, wordt gegeven in buurthuis IJsselzand te Enkhuizen of het dorpshuis in Venhuizen, en start in februari bij voldoende animo.

Klik hier om de beginnerscursus agenda in te zien.

De gekwalificeerde docenten EHBO staan garant voor een goede opleiding. Bij cursus zijn inbegrepen, verbandleer, reanimatie en het gebruik van een AED.

De cursus wordt afgesloten met een examen.  
 Gevorderdencursus

Voor verlenging van het diploma kan van de EHBO-er verlangd worden dat de hiervoor benodigde competenties door de docent beoordeeld worden of de kennis en attitude op het gebied van EHBO in voldoende mate aanwezig zijn.

De herhalingslessen worden in de periode september / april gehouden, gegeven in buurthuis IJsselzand te Enkhuizen  of het dorpshuis in Venhuizen. Aan het begin van het seizoen worden voor elke groep vaste lesavonden en lokatie vastgesteld.

Klik hier voor agenda groep A Enkhuizen.
Klik hier voor agenda groep B Enkhuizen.
Klik hier voor agenda groep C Venhuizen.

Degene die verhinderd is om op zijn reguliere avond te komen heeft de mogelijkheid om de betreffende les in te halen op een van de andere avonden.

De herhalingscursus kost € 47,50 per seizoen. Voor de herhalingslessen reanimatie is een afwijkende regeling.Ook is er een mogelijkheid om de reanimatie training + AED training te volgen indien men niet in het bezit is van een geldig EHBO diploma.
  Wilt u zich aanmelden voor een cursus kan dat uiteraard via het aanmeld formulier.

Heeft u nog vragen hierover dan kunt u contact opnemen via het contact formulier.